Försäkra din hund

När det kommer till hundförsäkringar kan det kännas väldigt förvirrande. Det finns nämligen flera försäkringsbolag och flera olika försäkringar. En hundförsäkring är någonting som du bör skaffa i samband med att du köper en hund. Det är viktigt att du väljer det bolag och den försäkring som är bäst för dig och din hund. Men det är inte alltid lätt att veta hur du ska gå till väga. Det finns en hel del du måste ha i tanken. Till exempel vilken hundras du äger, om den har en viss sjukdomshistoria, hur gammal den är och hur mycket du är beredd på att betala för försäkringen.

Hitta din bästa hundförsäkring

Genom att söka på nätet kan du hitta flera alternativ för hundförsäkringar. Lassie.co är ett alternativ som finns tillgängligt. Genom att besöka lassie.co kan du läsa mer om försäkringarna de har att erbjuda och se ifall det är någonting som känns rätt för dig och din hund. Du kan även ta en stund och jämföra olika bolag och försäkringar med varandra. Eftersom alla hundar har olika behov finns det inte en enda försäkring som anses vara bäst för alla. Det går endast att hitta försäkringar som är bäst för din hund.

När ska jag teckna försäkringen?

Det bästa är att du tecknar, eller åtminstone börjar leta, efter hundförsäkring när du bestämmer dig för att köpa en hund så den är giltig från den dagen hunden kommer hem. Genom att börja leta och jämföra försäkringar när du bestämt dig för att skaffa hund behöver du inte känna dig stressad över detta när hunden/valpen är redo att komma hem. När du jämför försäkringar är det viktigt att du kollar ifall de kommer med några krav. Ibland kan försäkringsbolag ha regler som säger att du endast får försäkra vissa hundraser, hundar som är en viss ålder eller liknande.

Hur fungerar hundförsäkringar?

Kort sagt innebär en hundförsäkring att du betalar en summa till försäkringsbolaget varje månad. Den kommer sedan stå för en stor del av kostnaden ifall din hund skadas eller bli sjuk, och du själv behöver endast betala en liten summa. Om du inte skulle ha en försäkring blir kostnaden för vården mycket större. Många försäkringsbolag låter dig välja hur mycket du vill betala för din försäkring varje månad. Summan kommer dock vara lite större beroende på hur mycket skydd du vill ha för din hund. En vanlig hundförsäkring består av en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring, men det finns tillägg du kan välja.