Saker att se upp med på hundpromenaden

Innan du skaffar hund är det viktigt att tänka på att en hund måste ut flera gånger om dagen. Det spelar ingen roll hur dåligt väder det är. En hund behöver både få motion men även få uträtta sina behov utomhus. Vissa hundraser kräver även mer motion och hundpromenader än andra. Det är därför viktigt att du inte väljer hund efter utseende.

Många som går ut med sina hundar passar på att röka när de väl är ute. De som vill ha ett nyttigare alternativ kan välja det tobaksfria snuset Helwit som finns i olika smaker och styrkor, vilket gör att du kan hitta ett som passar dig.

Giftiga saker för hunden

När du är ute och promenerar med din hund är det viktigt att du inte kastar fimpar eller snus på marken. Många hundar gillar att plocka upp och äta saker som de hittar under promenaden. I värsta fall kan det leda till ett veterinärbesök och en hög veterinärräkning. Hundar kan till exempel drabbas av förgiftning om de äter nikotinpåsar. Ekollon är också något att se upp med på hundpromenaden. Under hösten finns det även svampar som kan vara farliga för din hund. Det rekommenderas alltid att läsa på om vad hunden får äta och vad som är farligt.