Så duschar du lättare hunden

Hundar behöver tvättas då och då för att hålla sig rena. Till skillnad från exempelvis katter, kan inte hundar rengöra sig själva lika lätt och behöver därför hjälp av oss människor. Men det är inte nödvändigtvis enbart för deras hygiens skull utan även för att det ska bli trevligare för oss hundägare att umgås med hunden och ha den i soffan och sängen. Dock är det en fördel att tvätta hunden i en duschkabin.

Tvätta hunden enkelt – gör så här

Den som har hund vet att det inte är jättelätt att ge hunden ett bad eller en dusch. Det är lätt hänt att man har både vatten och tvål lite överallt när man håller på, vilket kan göra processen väldigt krävande på många sätt. För att underlätta processen finns det en del knep att ta till både innan, under och efter. Gör så här:

  • Tvätta hunden i en duschkabin.

Det är betydligt lättare att tvätta hunden i en duschkabin än i ett badkar. Har du tillgång till en duschkabin? Använd den! Där kan du låsa in både dig och hunden och om hunden ruskar på sig under processen så gör det inget då allt vatten stannar kvar i duschkabinen.

  • Tvätta hunden utomhus.

När det är sommar kan man ta vara på möjligheten att tvätta hunden utomhus. Använd trädgårdsslangen och tvätta av hunden med hjälp av den.

  • Träna hunden att bli tvättad.

En del hundar gillar inte att bli tvättade. Ju tidigare du vänjer hunden vid att bli tvättad, desto bättre. Har du precis skaffat valp bör du därför se till att börja tidigt med att tvätta den så att den vänjer sig vid det.

  • Förbered tvättningen.

Innan du ska tvätta hunden kan det vara bra att förbereda sig lite. Stäng dörren till badrummet och lägg ut handdukar på golvet. Då förhindrar du att hunden sölar ner.