Löss och skabb

Att hundar drabbas av olika typer av ohyra i pälsen är inte alls ovanligt. Det kan vara så att hunden drabbas ute i skogen, eller rent av efter ett veterinärbesök. Ofta märker man att hunden börjar klia sig. Den kan få hårlösa fläckar, och allmäntillstånden kan sättas ned. Loppor, löss och skabb är de allra vanligaste typerna av ohyra.

Hur får hunden löss och skabb?

Hunden kan lätt drabbas av skabb när den är ute i naturen. Det räcker med att en räv eller annan smittad hund gått förbi en buske, och så går hunden emot den. Vips är din hund smittad. Samma sak gäller med loppor. En smittad hund som varit hos veterinären kan snabbt sprida smittan om inte hela kliniken saneras.

Hur behandlar man hunden?

Hundar som drabbats kan behandlas lite olika. Vissa måste badas i speciellt schampo flera gånger i veckan innan de är av med ohyran. Det finns också pipetter med vätska som ska droppas i hundens nacke ett par dagar i rad. Det är också viktigt att hundägaren ser till att rengöra allt i hundens omgivning. Filtar ska tvättas, säng och soffa rengöras, bilen desinficeras och mycket annat.

Leave a Comment