Agility

Agility är en väldigt fartfylld hundsport som lockar flera människor till tävlingarna. Det är både hundägare och hundintresserade som tittar på när hundar och förare springer inne på banan. Men vad går sporten ut på?

Vilka får tävla?

Agility är en hundsport där alla hundar får delta. Det spelar ingen roll vilken ras hunden har eller hur gammal den är. Hunden måste dock vara frisk och den får inte lida av att tävla. Det finns dock vissa restriktioner. Om hunden är skadad får den inte tävla, likaså om en tik är dräktig. Löptikar kan också vara förbjudna att tävla eftersom de lätt kan förvirra hanhundar.

Vad går sporten ut på?

Sporten agility går ut på att hunden tillsammans med sin förare ska ta sig igenom en hinderbana på så kort tid som möjligt. Dessutom ska ekipaget ha så få fel som möjligt. På banan finns hinder som hoppas över, balansbommar, tunnlar och en hel del annat som utmanar.

Kan man träna hemma?

Ja, det går att träna agility hemma. Man kan köpa färdiga hinder eller bygga dem själv. Man kan också enkelt hoppa över stockar i naturen, gå slalom mellan pinnar eller balansera på bredare plankor.

Leave a Comment